Care este indicele glicemic?
Fiecare a treia persoană din lume suferă de diverse probleme de sănătate din cauza grăsimii corporale ridicate. Dacă nu vrei să intri în acest grup, mai bine afli mai multe despre GI, indicele glicemic.
Este un termen folosit pentru a standardiza modul în care fiecare aliment specific crește glicemia. Are o scară de la 0 la 100. Cu cât valoarea este mai aproape de 100, cu atât mai rapid acel aliment va crește cantitatea de zahăr din sânge. Glucoza pură este setată ca punct de referință, deoarece IG este considerat a fi 100, ceea ce înseamnă că fiecare fragment din ea va intra în vasele de sânge. Toate celelalte alimente sunt enumerate în ordine descrescătoare în funcție de propriul lor potențial.
Toți cei care încearcă să-și urmărească greutatea trebuie să fie conștienți de aceste valori, dar cei care suferă de diabet și obezitate sunt în fruntea acestei liste. Consumul de alimente care nu cresc nivelul de zahăr este un pas important în prevenirea diabetului, a obezității și a multor alte boli cronice.
Indice glicemic și nivelul zahărului din sânge
Când sunt consumate alimente cu un indice mare, glicemia crește foarte repede. Acesta este unul dintre simptomele excesului de greutate și crește riscul de diabet de tip 2. Prin urmare, cu cât sunt preferate mai multe alimente cu un indice scăzut, cu atât creșterea zahărului din sânge este mai lentă. Următoarele intervale procentuale desenează contururile claselor înalte, moderate și scăzute:
- Sub 55 înseamnă scăzut (de preferat)
- 56 până la 69 înseamnă moderat (tolerabil)
- 70 și peste înseamnă mare (foarte riscant)
Ce este încărcarea glicemică?
Sarcina glicemică este încărcarea totală a zahărului din sânge cauzată de conținutul de carbohidrați al fiecărui gram de alimente consumate la orice masă. Carbohidrații sunt orice tip de zaharuri simple sau complexe precum:
- Glucoză
- Fructoză
- Sucroză
- Maltoză
- Lactoză
- Amidon
Alimentele cu indice glicemic ridicat au, de asemenea, o încărcătură glicemică mare. Dacă doriți să aflați câtă încărcătură suplimentară vă va oferi fiecare aliment, o puteți calcula cu o formulă simplă:
Sarcina glicemică=(IG x greutatea alimentelor consumate în grame)/100).
Alimente cu o valoare scăzută a indicelui glicemic
Iată câteva alimente și valorile lor din lista care vă pot ajuta în timp ce încercați să vă mențineți în formă și sănătos:
- Carnuri (0)
- Iaurt și chefir (30 până la 35)
- Legume cu frunze verzi (spanac 15, fasole proaspătă 30, dovlecel 15)
- Lapte și produse lactate
- Pâine integrală (40 până la 50)
- Grapefruit (22)
- Pere (30)
- Nuci (alune 15, nucă 15, migdale 15)
Beneficiile alimentelor cu indice glicemic scăzut
Există o corelație puternică între tipul de hrană pe care o consumați și incidența obezității, diabetului și a altor boli cronice. Prin urmare, alimentele cu carbohidrați dintr-o dietă sănătoasă și regulată ar trebui să fie echilibrate. Când este urmată o astfel de dietă, zahărul din sânge crește moderat și corpul tău își desfășoară mai bine activitățile normale. Alimentele cu indice glicemic ridicat provoacă secreție în exces de insulină. Excesul de insulină duce la grăsime corporală, care la rândul său duce la obezitate.
Apelați-ne acum pentru o consultație medicală gratuită în Turcia
Dacă aveți în vedere o călătorie de sănătate în Turcia, sunați-ne acum pentru o opinie de specialitate.
Vă vom conecta la cele mai bune spitale și cei mai buni medici și vă vom oferi cele mai bune servicii cu pachete de sănătate complet accesibile. Mai mult, ne vom vedea personal aici în România pentru cea mai rapidă recuperare ry după experiența dumneavoastră de sănătate în Turcia
De la fertilizarea in vitro la tratamente pentru cancer și proceduri estetice până la chirurgia obezității, și dvs. puteți obține cele mai actualizate informații despre avantajele dvs. de la noi. Așa că contactați acum și obțineți cea mai bună intervenție chirurgicală din Turcia cu Dr. Ada. Planificați-vă călătoria unică de sănătate cu ajutorul experților reali